3 kenmerken van de beste vijvervisboten

Vijvers zijn meestal geweldige plekken om te leren vissen. Met hun hoge productiviteit, beperkte omvang en gemakkelijke toegang, is de kans groter dat een kunstaas of aas voor coöperatieve vissen wordt geplaatst dan bij grotere, diepere wateren. Soms zijn vijvers groot genoeg of hebben ze steile of borstelige kustgebieden, zodat u misschien in kleine vijverboten wilt kijken om op ontoegankelijke oevers te vissen. Hier zijn kenmerken van de beste vijvervisboten en waarom.

1. Klein

Het definiëren van wat een “vijver” of een “meer” is, kan een beetje troebel worden. Diepte is een factor, met vijvers die meestal ondiep genoeg zijn om zonlicht de bodem te laten bereiken en niet in staat zijn om temperatuurlagen te stratificeren. Het oppervlak kan echter praktischer zijn voor het beantwoorden van vragen over de beste vijvervissersboten, aangezien er ook enkele relatief grote watermassa’s zijn die ondiep blijven en nooit gelaagd zijn. Vijvervisboten moeten klein genoeg zijn om op krappe plaatsen te manoeuvreren en hoog te varen om boven de bodem te blijven in water dat op sommige plaatsen slechts enkele centimeters diep is.

2. Licht

Niet alle kleine boten zijn licht. Voor gemakkelijker dragen, overweeg kleine vissersboten gemaakt van licht materiaal, zoals een aluminium john-boot of een verscheidenheid aan plastic vissersboten. Omdat sommige grote vijvers afgelegen liggen, ver weg van wegen, moeten vissersboten voor vijvers misschien met de hand worden gedragen of op een klein, beloopbaar karretje worden getrokken.

3. Stabiel

De beste vijvervisboten zijn stabiel en dus beter in staat om onopvallend te zijn, onderdeel van elke lijst met tips voor vijvervissen. Een sit-in-kajak kan bijvoorbeeld klein en licht zijn, maar een sit-on-kajak heeft de neiging minder wiebelig te zijn, dus minder kans om vissen af ​​te schrikken, vooral als u avontuurlijk bent en zeker genoeg om te proberen rechtop in uw kajak te gaan staan . De stabiliteit van een jon-boot met platte bodem of een boot van het type miniponton is niet alleen geweldig om op vis te sluipen, maar ook waardevol voor degenen die misschien leren varen.

Persoonlijke voorkeur is een grote factor bij het bepalen van de beste vijvervisboten. Door de unieke grootte en diepte van vijvers zullen deze boten echter kleine, lichte en stabiele eigenschappen hebben. Neem contact op met uw staat om te zien of uw kleine vijverboot moet worden geregistreerd, omdat dit kan variëren door factoren zoals bootlengte, stroombron en waar deze te water wordt gelaten.

Andy Whitcomb

Andy is een buitenschrijver (http://www.justkeepreeling.com/) en gestresste vader heeft sinds 2011 meer dan 380 blogs op takemefishing.org bijgedragen. Geboren in Florida, maar opgegroeid aan de oevers van de boerderijvijvers van Oklahoma, jaagt hij nu op snoek, kleinbekbaars en steelhead in Pennsylvania. Na het behalen van een BS in zoölogie van OSU, werkte hij in viskwekerijen en als visserijonderzoekstechnicus bij OSU, de staat Iowa en de staat Michigan.

creditSource link

Karnelly.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart