11 tips om u te helpen een boot online te verkopen

Als een over-the-top booteigenaar heb ik internet gebruikt om kano’s, kajaks, boten, boottrailers en aanverwante artikelen te kopen en verkopen. Hier zijn mijn beste tips om een ​​boot online te verkopen.

1. Zorg voor een vlotte en snelle transactie!

Als u een boot online wilt verkopen, moet u er rekening mee houden dat iemand hem uiteindelijk zal zien, inspecteren, misschien testen en vervolgens kopen, dus zorg ervoor dat u samenwerkt om er een vlotte en snelle transactie van te maken.

2. Onderzoek de beste prijs:

De prijs is moeilijk om mee om te gaan. Controleer de NADA Boats-gidsvraag een lokale bootdealer of maritiem servicecentrum om een ​​schatting en maak online vergelijkingen.

3.Wat wordt er op de boot inbegrepen?

Beslis en noteer wat er bij de boot wordt geleverd. Ankers? PFD’s? Peddels? Soms zijn dit nuttige prikkels.

4. Repareer wat aandacht nodig heeft

Breng uw item in een presentabele staat en repareer die dingen die redelijk zijn.

5. Stel al het benodigde papierwerk samen

Zorg ervoor dat je de titel hebt, als je staat dit uitgeeft. Als koper, geen titel, geen verkoop is mijn mantra, niet alleen omdat je niet iets wilt kopen dat mogelijk is gestolen, maar ook omdat het in sommige staten een groot gedoe is om een ​​aanhangwagen zonder titel opnieuw te registreren. Bij de verkoop is het hebben van een duidelijke titel zonder pandrecht essentieel.

6. Doe je onderzoek om te weten welk platform het beste voor jou is

Er is niet per se één beste plaats om een ​​boot online te verkopen. Of om er een te kopen. Tot voor kort was Craigslist mijn go-to online site, een bron zonder kosten en zonder account. Een overvloed aan oplichters en lijsten met beperkte locaties hebben dit minder wenselijk gemaakt.

Facebook Marktplaats

Facebook Marketplace werkt mogelijk beter. Er zijn geen kosten aan verbonden en kopers kunnen op elke plaats zoeken, waardoor u een groter publiek bereikt. Je hebt een Facebook-account nodig om een ​​advertentie te plaatsen, een aanbieding te doen of te communiceren met verkopers.

eBay

Aangezien ik ooit een boot op een veiling op eBay heb gekocht, zou ik nalaten dit niet te noemen als een kanshebber voor de beste manier om een ​​boot online te verkopen. Ik heb er echter nog nooit een op dit platform verkocht, omdat er aanzienlijke transactiekosten zijn. Net als FM kunnen eBay-kopers hun zoekopdrachten verfijnen op plaats.

Op offeren

Een andere optie is OfferUp, een app die goed werkt met een smartphone maar slecht op een computer.

Websites voor verkoop van boten

Nog een andere optie om een ​​boot online te verkopen, is het gebruik van de verschillende websites voor de verkoop van boten. Bij de meeste betaalt u voor een vermelding, maar als uw boot veel geld waard is, moet u waarschijnlijk overwegen om deze route te volgen.

7.Maak uw vermelding zo beschrijvend mogelijk

Wanneer u een boot online verkoopt, moet uw aanbieding zo beschrijvend zijn als de ruimte toelaat. Hoe meer informatie je geeft, hoe minder vragen je krijgt en hoe beter het wordt gepositioneerd.

8. Maak goede foto’s

Hoe meer foto’s je laat zien, hoe beter. Maak heldere, gefocuste foto’s van relatief dichtbij vanuit elke hoek en van elk belangrijk kenmerk.

9. Contant geld is altijd het beste

Accepteer alleen contant geld, geen cadeaubonnen. Voor grote transacties, zoals voor grote en dure boten, kunt u een kascheque accepteren met aflevering onder voorbehoud van het inwisselen van de cheque.

10. Wees voorbereid op tegenslagen

Verwacht haperingen. No-shows, no-followups en no-responses komen vaak voor. Maak duidelijk dat uw aanbod wie het eerst komt, het eerst maalt.

11. Wees veilig

Voor uw bescherming:

  • Verstrek geen persoonlijke informatie.
  • Communiceer alleen via de listingservice.
  • Pas op voor oplichters die vragen om rechtstreeks te communiceren en de listingservice te omzeilen.
  • Het is altijd het beste om ter plaatse en persoonlijk met een koper te onderhandelen.
  • Ontmoet kopers en lever de boot weg van uw huis en ergens open en druk. Neem een ​​vriend mee. Sommige verkopers ontmoeten kopers graag in de buurt van een politiebureau, wat een herinnering is dat je met vreemden te maken hebt en dat niet iedereen de beste bedoelingen heeft.

Misschien vind je dit ook leuk

Ken Schultz

Ken Schultz

Ken Schultz was een lange tijd stafschrijver voor Field & Stream magazine en is de voormalige Fishing Editor van ESPNoutdoors.com. Hij heeft negentien boeken over sportvissen geschreven en gefotografeerd, plus een jaarlijkse kalender met vistips, en zijn werk is al meer dan twintig jaar op verschillende websites verschenen. Zijn auteurswebsite is kenschultz.com

creditSource link

Karnelly.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart